• APPLICERING AV MARKERINGAR

    Golvmarkeringar och halkskyddstape.

    Kontakta oss

Halkskyddstape

Cupolas Halkskyddstape ger alltid en halkskyddad yta som är:
– Slitstark
– Bestående
– Effektiv

För bästa resultat följ instruktionerna nedan för att garantera maximal prestanda i alla miljöer.

1) Förvaring av material: se till att materialet förvaras i torra och varma förhållanden i originalförpackningen.

2) Förbehandling: En ren och torr yta är viktigt. Använd rengöringsmedel avsett för ytan eller T-sprit för att avlägsna alla ytföroreningar (färgflagor, smuts etc.) – Använd inte denatureradsprit/bensin/tändvätska etc. eftersom dessa lämnar efter sig tunna, feta rester. Säkerställ att den behandlade ytan är över 10°C.

3) Porösa eller ojämna ytor måste tätas innan applicering, för att förhindra att vatten attackerar limmet. Detta görs med en ”primer”.  Vi rekommenderar vår produkt art. 10261 för detta jobb. Applicera ett tunt lager på den rengjorda ytan med en pensel, låt torka sedan kan tape appliceras.

4) Applicering av halkskyddstape: Skala bort skyddsfilmen på baksidan av tapen och tryck sedan limmet ordentligt mot underlaget.

När du har applicerat tapen, jämna ut limmet med ett ordentligt tryck över hela ytan. (Roller till montering av halkskyddstape är utmärkt för detta, art. 10263). Vi rekommenderar även att täta kanterna med ”Kant Fix- Edge Fix art. 10262” eftersom detta kommer att förlänga produktens livslängd. Applicera endast en liten mängd i en tunn jämn linje för att försegla kanterna.

Om den appliceras korrekt, kan den nya halkskyddstapen beträdas omedelbart. Maximal effekt av limmet uppnås efter 48 timmar.

Användningsområde

Montering

Vi hjälper er gärna med montage, men här hittar du tips och råd om hur ni gör det själva.

Mallar

Vi har framtagna mallar för enklast möjligast montage.

Halkskyddstape

Monteringsinstruktioner:
Mät ut mitten av trappsteget. Tänk på att de yttersta markeringarna skall sitta centrerat under ledstången om sådan finns i trappen. För att underlätta vid montering rekommenderas vår mall för ø50mm golvmarkering: art. 116110 med längd 670mm. CC-mått markeringar 80mm. Bockad för att passa trappkant. Art. 116111 med längd 990mm. CC-mått markeringar 80mm. Bockad för att passa trappkant.

Börja med att rengöra noggrant på underlaget med tex. T-röd som dunstar snabbt.

Montera sedan markeringarna från mitten av trappsteget och ut mot kanterna genom att avlägsna skyddspappret på baksidan. Tryck dit markeringen.

När samtliga markeringar är applicerade på trappsteget, värm med värmepistol i ca. 3-5 sekunder. (Detta för att värma upp klistret och aluminiumen i markeringarna) banka fast markeringen med några klubbslag med en gummiklubba för bästa resultat.

Frågor? Hör gärna av dig! Kontakta oss