• Brandingenjör

    Letar ni brandingenjör? Då har ni kommit rätt!

    Kontakta oss

Brandingenjör

Har ni byggt nytt och behöver hjälp med brandskyddsdokumentation? Behöver ni hjälp att ta fram en kvalitativ riskhantering eller endast en genomgång av det nuvarande brandskyddet? Låt en av våra brandingenjörer hjälpa er! Cupolas brandingenjörer hjälper er med brandtekniska beräkningar, riskhantering, tillsyn, skadeförebyggande åtgärder, utveckling med mera.

Vi tar oss an stora som små uppdrag och hjälper er att skräddarsy en lösning som uppfyller gällande krav från myndigheter och försäkringsbolag. Självklart hjälper vi er också med ert brandskydd för att ni ska säkerställa det löpande förebyggande brandskyddsarbetet. Men vad gör egentligen en brandingenjör?

Om tjänsten

Vad är ert behov?

Våra brandingenjörer hjälper er med riskbedömningar, utlåtanden och nödvändig dokumentation.

Kompetens

Vi besitter rätt kompetens för er verksamhet eller byggnad oavsett omfattning.

Vad gör en brandingenjör och vad kan du få hjälp med?

En certifierad brandingenjör arbetar med samhällsplanering, riskbedömningar och påverkar hur brandskyddsarbetet ska gå till. När du bygger nytt eller ändrar på en bostad har du som krav att genomföra en brandskyddsdokumentation för att visa på hur brandskyddet i den nya byggnaden saka se ut. Detta är ett exempel på ett arbete som ska vara utfört av en brandingenjör, eller person med motsvarande behörighet, för att dokumentationen ska godkännas enligt gällande lagar och regler. Oavsett vilken miljö brandingenjörer arbetar i är deras främsta uppgift att ta fram lösningar och dokumentation om hur fastigheter och människor ska skyddas från brandskador. Vid arbete i offentliga och företagsmiljöer innebär det att brandingenjörer utformar och förbättrar dess brandsäkerhet. Arbetsrollen omfattar förebyggande och uppföljande arbete och inkluderar allt från brandskyddsdokumentationer, drift- och underhållsinstruktioner, installationsledning och kontroller till brandskyddsritningar, riskutredningar samt orienterings- och serviceritningar.

Kontakta din brandingenjör
i Sverige

Behöver ni hjälp med någon av de nämnda arbetsuppgifter finns vi på Cupola här för att hjälpa er. Hos oss får ni kontakt med en erfaren och kunnig brandingenjör, var i Sverige ni än huserar. Förutom brandingenjörens tjänster hjälper vi er även med helhetsbilden för brandsäkerhet med allt från detektering såsom utrymnings- och brandlarm till produkter som hjärtstartare, utrymningsplaner, första hjälpen kit, brandposter till minsta brandfilt. Självklart hjälper vi er med att montage, intstallation och. Vi ser helt enkelt till att göra offentliga och företagsmiljöer ännu mer skyddade mot brand och fara. Men allt som oftast börjar er resa till ett brandsäkert verksamhetsutförande med brandingenjörens arbete. Låt våra skickliga brandingenjörer hjälper er med brandtekniska beräkningar, tillsyn, riskhantering, skadeförebyggande åtgärder och utveckling. Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Frågor? Hör gärna av dig! Kontakta oss