Har du ett fungerande brandskydd där du befinner dig just nu?

Vid denna årstid är det många av oss som mår bra av att lysa upp tillvaron med tända ljus och kanske äldre elljusstakar med ojordade kontakter. Är det kallt och ruggigt ute vill man ha det varmt och mysigt inne. Den 1 december infaller Brandvarnardagen. Syftet med dagen är väcka diskussioner och få människor att ta ansvar för sin egen brandsäkerhet.

De flesta hushåll har en brandvarnare, men i vart tionde hem fungerar den inte. Rekommendationerna säger att man ska ha minst en brandvarnare på varje våningsplan men Cupola rekommenderar att det även ska finnas en brandvarnare i varje rum där någon sover.

Att testa en brandvarnare är inte svårt. Du trycker helt enkelt på testknappen, hör du inte en signal kan batteriet vara slut eller brandvarnaren trasig. Det kan också vara så att det har samlats damm och smuts i brandvarnaren, ta därför som vana att försiktigt dammsuga ur brandvarnaren då och då.

Kampanjen Aktiv mot brand har en gratis sms-tjänst som påminner dig om att testa din brandvarnare. Du väljer själv med vilket tidsintervall du vill ha påminnelsen. Anmäl dig på: skyddadigmotbrand.se

Att hålla brandövning på arbetet eller en skola är vanligare än att brandöva hemma trots att de vanligaste platserna för brand är i hemmet. Cupola är en certifierad anläggarfirma för brandlarm och håller även utbildningar inom brandskydd som till exempel utrymningsövning. Kontakta oss så hjälper vi dig att vara förberedd på din arbetsplats. Ta även tillfället i akt och brandöva hemma med familjen! Vid en eventuell händelse av brand är det otroligt viktigt att alla vet hur man ska tänka och agera.

Så testa din brandvarnare och prata med din arbetsgivare om vikten av att ha ett bra och fungerande brandskydd, vi hjälper dig att vara förberedd!

Tillsammans brandsäkrar vi Sverige!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply