• DINA FRAMTIDA KOLLEGOR?

    Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara en
    del av Cupola-familjen.

    Karriär

Vi på Cupola

Nedan följer ett axplock med några av våra medarbetare i Cupola-familjen som berättar hur deras vardag ser ut. Är du intresserad att bli en av oss? Klicka på länken längst ner på sidan!

Dennis Nilsson

Befattning: Brandskyddsrådgivare
Region: Cupola Öst


Berätta om ditt jobb på Cupola, hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

Det finns inga vanliga dagar skulle jag säga. Varje dag bjuder på nya utmaningar och dagsfärska ärenden att hugga tag i. I min roll som brandskyddsrådgivare har jag dagligen kontakt med kunder inom alla olika branscher. Min uppgift är att informera och hjälpa våra kunder få en ökad förståelse för såväl vikten av att ha ett väl fungerande brandskyddsarbete på plats i verksamheten, samt metoden för hur man på bästa sätt når dit.
 Eftersom behoven och förutsättningarna från case till case aldrig är desamma ger det en väldigt skön och stimulerande tillvaro för mig som brandskyddsrådgivare.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Variationen och kontakten med alla härliga kollegor och kunder! 
Framför allt känslan när man fått vara med från scratch och tillsammans med kunden implementerat ett brandskydd och etablerat ett medvetande som satt sig inom hela organisationen och dess medarbetare. Det är en riktigt härlig känsla!

Hur ser du på din framtid hos Cupola?

Med stor tillförsikt. Cupola är inne i en expansiv fas och vi arbetar hårt för att hitta nya vägar fram som gör våra kunders vardag än mer trygg i brandskyddshänseende, vilket rimmar bra med mina egna mål och förväntningar. Framtiden ser ljus ut!

Helena Kjell Apell

Befattning: Ekonomi/Löneadministratör
Region: Cupola AB Lidköping


Berätta om ditt jobb på Cupola, hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

En vanlig dag på jobbet sitter jag med löpande bokföring i Cupola Öst och är behjälplig med att svara på fakturafrågor och andra ärenden som kan dyka upp både internt och externt. I första hand för Öst, men givetvis kan det även vara frågor som rör de andra bolagen. På ekonomiavdelningen har vi delat upp så att vi sitter med olika bolag och sköter allt i dem för att bli så insatta som möjligt i vad som sker i respektive verksamhet.
Jag är även löneadministratör åt Cupola Väst.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Att vi är ett härligt gäng som arbetar tillsammans i Lidköping är en otrolig förmån. Jag stortrivs med mina arbetskamrater. Ingen dag behöver se exakt likadan ut som den andra och att vi kollegor alltid kan hjälpa varandra i olika frågor och på så vis vara ett stöd i det dagliga arbetet och ständigt förbättra våra rutiner.

Hur ser du på din framtid hos Cupola?

Spännande att vi är en koncern som växer och att det med det följer nya utmaningar och erfarenheter. Det blir aldrig vardag egentligen utan man får vara vaken på det mesta vilket jag tycker är väldigt roligt och inspirerande!

Niklas Andersson

Befattning: Teamledare/Servicetekniker
Region: Cupola Skövde


Berätta om ditt jobb på Cupola, hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

Det är väldigt varierande, från att sitta inne på kontoret med planering, projektering till att vara ute på fältet och utföra service eller nya installationer.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Variationen på jobb, kundkontakten, utmaningar inför nya projekt eller nya kanaler.
Man får ju alltid en skön känsla efter att man klarat en ny utmaning. Sist men inte minst, mina arbetskollegor!

Hur ser du på din framtid hos Cupola?

Känslan är bra, mitt mål är att hela tiden försöka utvecklas för att klara framtida mål.
Jag tycker det är viktigt att man vågar ta lite hjälp för att utvecklas vilket jag också ser inom koncernen att vi gör mer och mer.

Anna Rosén

Befattning: Utbildningssamordnare, inköpsansvarig, kundvård, administratör
Region: Cupola Norr, placering Gävle


Berätta om ditt jobb på Cupola, hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

Mycket kundsamtal med in- och utgående samtal, allt från faktureringsuppgifter till bokning av service och utbildningar, frågor gällande våra produkter mm. Beställer produkter till lagret, skriver avtal och ordrar. Skriver offerter och rapporter för utrymningsövningar, med andra ord många bollar i luften och dagen går alltid allt för snabbt.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Som gammal gladiator är jag van med att det blåser på i ett gatlopp, och ibland känns mina arbetsuppgifter lika spännande med otroligt varierande arbetsuppgifter där jag också har stor möjlighet att påverka mitt arbete samt utvecklas inom vårt område som har en stor spännvidd.

Hur ser du på din framtid hos Cupola?

Jag ser ljust på framtiden, känns som Cupola ligger i början av en uppåtgående kurva både när det gäller möjligheter inom försäljning och marknad och även med rutiner som gör att vi blir effektivare med all logistik. Min förhoppning är att vi som medarbetare blir mer och mer transparanta med varandra och finner en samsyn som gör att vi kommer att bli ännu effektivare på marknaden och att vi verkligen blir ett Cupola och den resan vill jag såklart vara med på!

Niclas Johansson

Befattning: Affärsområdeschef Teknik
Region: Cupola Väst

Berätta om ditt jobb på Cupola, hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

En vanlig dag på mitt jobb kan antingen innebära att jag är på ett platsbesök ute hos kund, eller så hittar ni mig på mitt kontor där jag arbetar med försäljning, planering, projektering, samt uppföljning. Då jag är Behörig Ingenjör Brandlarm och även sakkunnig för Cupolas anläggarfirma, arbetar jag dagligen med att säkerhetsställa våra processer och rutiner som krävs för att upprätthålla regelverken.

Jag stämmer kontinuerligt av med våra säljare och tekniker gällande planerade och pågående projekt, då vi har många bollar i luften samtidigt och det är ett högt tempo på avdelningen som kräver tät kommunikation. Det krävs även att man tar sig tid för en hel del avstämningsmöten med medarbetare från våra olika avdelningar, dessa är viktiga för att skapa synergier och hjälpa till att sprida hela vårat leveransomfång.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Jag fick äran och ansvaret att se till att Cupola blev ”anläggarfirma brandlarm”.
Jag tycker att det är roligt att skapa långsiktiga och framgångsrika relationer såväl som med medarbetare som med kunder. Det är spännande att vara med att bygga något från grunden samt forma och utveckla företaget framåt.

Hur ser du på din framtid hos Cupola?

Cupola är i en expansiv fas, vilket är spännande och kommer innebära massa möjligheter till utveckling.
Min vision är att våra kunder över tid ska uppleva oss som ett modernt bolag som ligger i framkant gällande den senaste tekniken som i sin tur kan öppna upp nya marknader och affärsområden. I framtiden ser jag oss erbjuda mer helhetslösningar inom tekniska säkerhetssystem.

Daniel Thun

Befattning: Servicetekniker

Region/Ort: Cupola Väst, Göteborg


Berätta om ditt jobb på Cupola, hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

Det finns olika vanliga dagar, om jag får uttrycka mig så. Jag är ansvarig för att utföra årlig service för de statliga kunderna vi har. En dag kan jag vara ute och serva brandskyddsutrustning, inventera ny- eller ombyggnationer eller utföra leveranser. En annan dag sitter jag på kontoret och jobbar med administration.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Friheten och variationen. Jag styr allting själv.

Hur ser du på din framtid hos Cupola?

Den ser ljus ut. Jag vet att jag inte vill arbeta med samma arbetsuppgifter i fem år till, men jag vill definitivt stanna kvar i företaget, och jag vet att det finns goda chanser att byta till andra tjänster inom koncernen.

Är du redo för nästa steg i din karriär?

Cupola strävar efter att vara en arbetsplats där medarbetarna ska må bra, trivas, prestera och känna att det finns möjlighet för utveckling. Med Cupolas värdeord – Ansvar, Passion, Tillsammans – beskrivs den kultur som råder på våra arbetsplatser. Detta är ord som genomsyrar vårt dagliga arbete, både internt och mot våra kunder.

Vill du bli en del av oss?

Nedan ser du vilka lediga tjänster vi har på Cupola.

Hittar du inte drömjobbet? Skicka in en spontanansökan med ditt CV så hör vi av oss!

Skicka ansökan