Den 13:e maj vinner Carola Eurovision Song Contest med låten Fångad av en stormvind. Stefan dansar natten lång.
Den 13:e november 1991 bildas Cupola i Lidköping AB av Stefan Johansson. Grunden till starten låg i uppstarten av Longlite-agenturen i Sverige för försäljning av efterlysande färg och skyltar. Stefan sitter själv i en lokal om 10 kvm och har en vision om ett företag med 20 anställda och en omsättning på 30 miljoner kronor.
Cupolas första bokslut stänger böckerna med en omsättning på 1 miljon kronor. Stefan fortsätter att storsatsa och dubblerar lokalytan till 20 kvm.
Demokraten Bill Clinton besegrar republikanen George H.W. Bush i det amerikanska presidentvalet. Monica Lewinsky är 19 år gammal.
Ace of Base erövrar världen med sitt album Happy Nation.
Cupola fortsätter en procentuellt närmast sensationell tillväxt och är numera 3 anställda. En av de nyanställda är Marcus Karlsson som än idag arbetar på Cupola. Snyggt, Marcus!
Ny EU-lagstiftning gällande skyltar slår igenom och omsättning dubbleras i ett nafs. Cupola omsätter 7 miljoner den ursprungliga visionen närmar sig sakta, men säkert.
O.J. Simpson förklaras mirakulöst nog oskyldig för mordet på sin fru och Ron Goldman.
Brynäs IF vinner SM-guld i ishockey
med Johan Asplund som burväktare.
Idag vaktar Johan Cupola Norr i egenskap av Regionchef.
Cupolas första förvärv går av stapeln och företaget Actnova med tillhörande maskinpark blir en del av Cupola, som nu kan stoltsera med egen produktion.
Cupolas avböjer möjligheten till Gloria-agenturen och att därmed utöka till brandsortiment. Stefan känner att bolaget inte riktigt är moget för denna satsning utan väljer att fortsätta utvecklingen av skyltsidan.
Al-Qaida genomför en serie av samordnade flygplanskapningar i USA, där 3 av 4 plan når sina mål. Nästan 3 000 människor får sätta livet till.
Förbud mot ordet ”light” på cigarettpaket införs i Sverige.
Nu börjar Cupola röra sig på allvar. Fastigheten på Plastgatan i Lidköping förvärvas och likaså företaget Aros, med syftet att kunna få fler trycktekniker och ökad produktion. Cupola omsätter 12 miljoner kronor.
Tiden och Cupola har blivit mogna för att addera till brandsortimentet, främst handbrandsläckare, och Cupola knyter till sig Wananda-agenturen.
Sverige håller hårt i sina traditioner. Sedan 1985 har julbocken i Gävle bränts ner av pyromaner. 2005 blir inget undantag då bocken bränns ner den 3:e december.
Christer Fuglesang blir den 9:e december förste svensk i rymden när han åker USAs rymdfärja Discovery.
Cupola förvärvar vidare och ett klassiskt brandskyddsföretag Safer blir en del av den växande Cupola-familjen. En ny fastighet köps i Skövde där Cupola och tidigare Safer ska verka. Cupola omsätter 16 miljoner kronor.
Stefan Johanssons ursprungliga vision om 20 anställda med en omsättning på 30 miljoner nås. Ny vision: 200 miljoner i omsättning!
Den 9:e januari, efter stort hemlighetsmakeri, lanserar Steve Jobs den första Iphonen med 200 nya patent. Fyra år senare ringer Stefan Johansson sitt första samtal med en Iphone.
Under fotbolls-VM 2010 i Sydafrika gör vuvuzelan sitt intåg på fotbollsarenor. Vuvuzelan har uppmätts till 130 decibel, vilket motsvarar ett jetplan på 25 meters avstånd. Ouch.
Cupola tecknar ett statligt ramavtal med ensamrätt hos Kammarkollegiet. Cupola Mälardalen bildas, där Cupola är delägare, under Cupolas flagg. Cupola omsätter 36 miljoner kronor.
Cupola växer vidare där Cupola Sundsvall bildas och bolaget totalt omsätter 65 miljoner kronor.
Barack Obama får förnyat förtroende som USAs president efter ett rysarval.
Sverige tar guld i U21-EM efter ett rafflande straffsparksavgörande mot Portugal.
Ett händelserikt Cupola-år! Det statliga avtalet med Kammarkollegiet tecknas om, vilket ger ytterligare möjligheter till tillväxt. Cupola Stockholm bildas. Men kanske viktigast av allt är förvärvet av Brandsäkra Hem i Göteborg, där vår dåvarande VD Fredrik Weiss är grundare. Cupola spränger detta år hundramiljonersvallen i omsättning.
Cupola fortsätter sin tillväxtresa med att förvärva Brandrådet i Stockholm, som slås samman med Cupola Stockholm. Cupola-koncernen omsätter nu 180 miljoner och är snubblande nära visionsmålet.
Den 20:e januari svär affärsmagnaten Donald Trump presidenteden i USA.
Det är inte bara Cupola som har ett hett år. Sverige upplever den varmaste sommaren sedan mätningarna började år 1756.
Ännu ett minnesvärt år in the making. Det tidigare delägda bolaget Cupola Mälardalen blir nu ett helägt bolag och ett välkommet tillskott i Cupola Stockholm. Den 13:e september arrangeras ”Cupola 2.0”, där hela koncernen samlas för en heldag där ny hemsida och sprillans ny grafisk profil presenteras.
Frågor? Hör gärna av dig! Kontakta oss