• Kolsyre/koldioxidsläckare

    Cupolas kolsyresläckare är en av marknadens ledande släckare

    Kontakta oss

Koldioxidsläckare

Cupolas kolsyresläckare är en av marknadens ledande släckare inom effektivitet, släckningsförmåga, utveckling och kvalité. Släckaren har högsta släckningseffekt och klassning, rätt storlek på behållaren för enklare montering och hantering samt en slang med snötratt för lättare användande av släckaren.
För mer information om varje enskild produkt kan ni besöka vår webbshop.

Användningsområde

Låg vikt & slagtålig

Aluminiumbehållare vilket ger
lägre vikt och bättre korrosions-
beständighet. Slagtålig diffusor i
polyetenplast med låg vikt.

Klimatanpassad

Godkänd för den nordiska marknaden (-30°).

Testade & godkända

Släckarna är testade och godkända enligt den europeiska brandsläckar- standarden EN3 samt CE- och Shipwheel-märkta.

Cupola EN3 kolsyresläckare är anpassad till att släcka B-bränder. B står för bränder i vätskor som exempelvis oljor, bensin och lösningsmedel. Eftersom inte släckmedlet leder ström kan koldioxidsläckaren användas mot brand i elektrisk utrustning. Koldioxidbrandsläckarna är lämpliga att tillhandahålla vid känsliga maskinutrustningar, där en ren släckning är betydelsefull. Exempel är bland annat datorer, verkstadsmaskiner, elektrisk utrustning och restaurangkök.

Kvalité

Släckarna är testade och godkända enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3-7, DNV, Bio samt Milieukeur. Behållaren är av stål och lackerad med slagtålig epoxylack. Invändigt är den behandlad med två lager av korrosionsskyddande
 polyetenbeläggning.

Bärhandtag och avtryckare är tillverkade i rostfritt. En kraftig lättåtkomlig säkring spärrar mot vådautlösning. Släckaren är fylld med filmbildande miljöskum. Laddningstrycket övervakas med en lättavläst manometer.

Såhär använder du din släckare

Våra handbrandsläckare är enkla att använda och lätta att förstå med hjälp av de förklarande texterna och de illustrerande bilderna som finns tryckt på släckaren. Vid användandet av släckaren ska du:

1. Drag ut säkringen
2. Rikta munstycket mot lågornas bas
3. Tryck ned utlösningshandtaget och släck med svepande rörelse över branden

Fler produkter

Frågor? Hör gärna av dig! Kontakta oss