• MILJÖSKUMSLÄCKARE

    Vår miljöbrandsläckare är skonsam för miljön och
    därmed Milieukeur-godkänd

    Kontakta oss

Miljöbrandsläckare

Värna om miljön och välj Cupolas miljöskumsläckare! Skummet i släckaren är framtagen med en ny typ av tillsats som är mer skonsam för miljön och därmed Milieukeur-godkänd. Cupolas miljöskumsläckare är en av marknadens ledande släckare inom effektivitet, släckningsförmåga, utveckling och kvalité. För mer information om varje enskild produkt kan ni besöka vår webbshop.

Användningsområde

Miljövänlig

En slagtålig och väderbeständig
släckare som är vårt miljövänliga
alternativ!

Milieukeur-godkänd

Skummet i släckaren är framtagen med en ny typ av tillsats som är mer skonsam för miljön.

Testade & godkända

Släckarna är testade och godkända enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt CE- och Shipwheel-märkta.

Filmbildande miljöskum släcker dels genom att kyla det brinnande ämnet, dels genom att det flyter ut över brandhärden och kväver elden. Miljöskum klarar bränder i:- Fibrösa material som trä, tyg och papper (brandtyp A)- Vätskor och plaster (brandtyp B)- Brandsläckaren klarar även av bränder på elektrisk utrustning upp till 1000V. Säkerhetsavstånd 3 meter.

Kvalité

Släckarna är testade och godkända enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3-7, DNV, Bio samt Milieukeur.
Behållaren är av stål och lackerad med slagtålig epoxylack. Invändigt är den behandlad med två lager av korrosionsskyddande polyetenbeläggning. Bärhandtag och avtryckare är tillverkade i rostfritt. En kraftig lättåtkomlig säkring spärrar mot vådautlösning. Släckaren är fylld med filmbildande miljöskum. Laddningstrycket övervakas med en lättavläst manometer.

Släckningseffekt

Våra handbrandsläckare är enkla att använda och lätta att förstå med hjälp av de förklarande texterna och de illustrerande bilderna som finns tryckt på släckaren. Vid användandet av släckaren ska du: 1. Dra ut säkringen 2. Rikta munstycket mot lågornas bas 3. Tryck ned utlösningshandtaget och släck med svepande rörelse över branden

Fler produkter

Frågor? Hör gärna av dig! Kontakta oss